3 myter om Microsoft Azure

Lästid:  2  min

”Min data är säkrare lokalt”, ”molnet innebär bara mer teknik för mig att hantera”, eller ”det är struligt att migrera över till molnet”. Det här stämmer inte. Det är dags att slå hål på myterna nu – en gång för alla!

För att idag kunna bedriva en framgångsrik verksamhet så behövs rätt teknik. Och att använda molnbaserade lösningar kan faktiskt spela en viktig roll för ändamålet då molntjänster sparar pengar, oftast är säkrare och ger dig tillgång till funktioner som förenklar för dina anställda. Trots detta så väntar många företag med att flytta till molnet. Är du en av dom? Jag har samlat ihop några av de vanligaste myterna som jag tänkte slå hål på idag och som kanske kan få dig på andra tankar gällande molnets möjligheter.

1. ”Min data är säkrare lokalt”

Det här är nog något som många tror, men det stämmer faktiskt inte. Microsoft satsar mer än en miljard US-dollar per år i cybersäkerhet, dataskydd och riskhantering i Azure för att se till att dina data är säker. Lösningen erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner, så att du kan känna dig helt trygg.

Bland annat finns:

  • Skydd mot ransomware och skadliga program
  • Informationsskydd
  • Skydd på mobila enheter

2. ”Molnet innebär bara mer teknik för mig att hantera”

Det innebär inte mer teknik att hantera – tvärtom. Genom Azure är det exempelvis lätt att lägga till och hantera nya användare, enheter och data, vilket ger dig mer tid över att lägga på annat.

”Genom Azure kan du lägga till eller ta bort användare på bara några minuter.”

Du kan även enkelt förse nya enheter med alla Office-appar som medarbetarna behöver utan att blanda in it-avdelningen. Du behöver heller inte tänka på att behöva uppdatera de senaste funktionerna eller säkerhetsskydden. Det görs automatiskt. Så nej, det innebär inte mer teknik att hantera. Det innebär mindre.

3. ”Det är struligt att migrera till molnet”

Nej, det är det verkligen inte. Såklart krävs alltid en viss insats när man inför ny teknik, men det behöver inte betyda att det är struligt. Vi har stöttat i våra kunders resa till molnet sedan lång tid tillbaka och har stor erfarenhet av dessa typer av projekt. Att ta steget till molnet innebär inte ett bastant arbete om du har en duktig partner i ryggen som hjälper dig att lyckas med migreringen. Med de fördelar som molnet faktiskt ger, så är det väl värt investeringen och tiden.

Funderingar på att ta steget till molnet?
Fyll i formuläret, så pratar vi mer!

Läs mer från bloggen

Rickard Nordahl
Varför många företag väljer att gå till Microsoft Azure idag är inte bara för att optimera
Tommy Herman
Har du länge funderat över vad en flytt till molnet skulle innebära för din verksamhet? För
Patrik Nordlund
Det är en vanlig misstro att Office 365 erbjuder backup. För när data finns i molnet

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.