3 tips för en mer effektiv arbetsplats

Lästid:  3  min

Hela 60 procent säger att teknikrelaterade problem på jobbet förhindrar dem från att utföra sitt arbete på ett så effektivt sätt som möjligt. Är du en av dem? I så fall är det hög tid att ta tag i det! Här kommer tre tips som du kan tillämpa redan idag för att få en mer effektiv arbetsplats.

Psst… Om 3 tips känns för lite så har vi även en guide med hela 13 frågor som du kan använda för att utvärdera din digitala arbetsplats!

laddaner

Alla är vi mer eller mindre påverkade av det digitala runt omkring oss. Det sista vi vill är därför att tekniken ska försämra vår produktivitet. Snarare vill vi ju att tekniken ska vara det som gör oss mer lönsamma, eller hur? Jag tänkte därför ge dig tre tips som kan få din arbetsplats att lyfta redan idag:

1. Skapa en enhetlig miljö

På en digital arbetsplats är det ofta svårt att jobba effektivt om det uppkommer fördröjningar och krångel. Ännu svårare blir det också när supporten är svåråtkomlig eller helt otillgänglig. En av de vanligaste anledningarna till att supporten blir svår att få tag i är för att hårdvara och mjukvara är köpta från olika leverantörer. Detta skapar väldigt tidskrävande processer, och som du säkert redan vet så är förlorad tid lika medförlorade pengar.

För att undvika problem och få en ökad effektivitet är därför mitt första tips att du satsar på en så hög enhetlighet som möjligt. Med detta menar jag att du bör söka efter någon typ av helhetslösning där både hårdvara, mjukvara och support ingår.

>> Vi har tagit fram just en sådan typ av lösning!

2. Effektivisera det mobila arbetet

Idag jobbar allt fler människor från andra platser än ett stationärt kontor. Det arbetas exempelvis från caféer, parker och tåg vilket ställer högre krav på organisationens kommunikation och att den fungerar på ett smärtfritt sätt. Med kommunikation menar jag inte bara enstaka konversationer kollegor emellan utan också delningen av dokument och annat relevant samarbete.

För att jobbet ska fungera så bra som möjligt gäller det att alla program som används är tillgängliga från mobila enheter. Därefter gäller det se till att alla använder samma program så att kommunikationen kan ske på ett bekvämt sätt.

”Ju längre tid det tar att komma igång, desto sämre kommer effektiviteten och resultatet att bli.”

3. Ha en tydlig strategi för nyanställda

Detta leder slutligen in på det tredje och avslutande tipset som handlar om en tydlig strategi för de nyanställda på arbetsplatsen. Ju längre tid det tar att komma igång, desto sämre kommer effektiviteten och resultatet att bli. Viktigt är därför att etablera en plan för hur de nyanställda ska tas hand om och vilka resurser de ska ha tillgång till.

Idag finns exempelvis smarta lösningar som gör att även nyanställda snabbt kan komma i arbete genom automatiska installationer och konfigurationer. På så sätt kan ledtiderna kortas ner och effektiviteten samt lönsamheten kan ökas.

Jag hoppas att dessa tips kan ge dig en liten hjälp på traven när det kommer till att göra din arbetsplats till den bästa.

Om du känner att du vill ha ännu fler tips så rekommenderar jag att läsa vår guide ”13 frågor som utvärderar er digitala arbetsplats”. Den är fullmatad med tips som du kan ta med dig på resan mot en optimerad och modern arbetsplats, mycket nöje!

Vill du se över hur ni kan skapa en mer effektiv arbetsplats?
Hör av dig i formuläret här under, så pratar vi mer!

Läs mer från bloggen

Peter Mattsson
Microsoft Azure är en fantastisk plattform med stora möjligheter. Det är också en av världens säkraste
Peter Mattsson
Att övergå till molnet kan öka effektiviteten och minska kostnaderna för ditt företag, men det kräver
Peter Mattsson
Det är nog ingen som har missat att vi står inför en lågkonjunktur. Det är svårt

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.