4 tips på hur du kommer igång med Microsoft Teams

Lästid:  2  min

Att börja implementera och använda Microsoft Teams kan bidra till en massa härliga möjligheter för ett mer flexibelt arbete. Däremot behöver du fundera några varv innan införandet, så att det verkligen blir rätt från början. Här kommer tipsen!

Microsoft Teams blir alltmer populärt och det finns en mängd fördelar med verktyget! Däremot händer det lite för ofta att man börjar använda Teams internt, men utan att ha en riktig strategi eller tanke med vad man ska använda det till. Därför tänkte jag dela med mig av mina tips på hur du kan lyckas med införandet på bästa sätt och inte fastnar i alla fallgropar! 

1. Är Teams er ”perfect-match”? 

Stopp! Innan du går alldeles bananas på att skapa teams till höger och vänster, så behöver du se över om Microsoft Teams är en bra match för just din verksamhet. Det är ett fantastiskt verktyg där man kan samarbeta i en och samma plattform oavsett var i världen man befinner sig. Däremot är det inte helt optimalt för bolag där personalen jobbar mycket offline. Microsoft Teams är designat för den moderna arbetsplatsen och kräver uppkoppling för att du ska få den bästa upplevelsen. 

2. Utbilda dina användare

Teams kan vara en helt ny värld för en del. Därför är det viktigt att du förser dina medarbetare med alla de verktyg som behövs för att de ska känna sig säkra på hur det fungerar. Gör du inte det, så kan det sluta med att dina användare börjar skapa teams eller kanaler till höger och vänster utan att ha någon koll. Då spricker hela syftet med Teams och dina medarbetare kommer inte se värdet i att ens använda det. Personligen skulle jag faktiskt rekommendera att du förser dina användare med en ordentlig utbildning innan ni sätter igång. Då kommer resultatet att bli magiskt! 

”Dina medarbetare måste kunna lita på att allt de behöver finns i Teams och ingen annanstans.”

3. Gå all in

För att du ska lyckas med Teams inom din verksamhet så måste du själv gå all. Du måste visa dina användare till hundratio procent att Teams är ”the place to be” för all er kommunikation och samarbete. Dina medarbetare måste kunna lita på att allt de behöver för att kunna jobba finns tillgängligt just där och inte på någon annan plats. Det betyder också att alla i teamet måste börja spara sina filer till Teams och inte i exempelvis sin egen OneDrive. Till en början kan det vara skrämmande för en del att dela dokument som inte är helt klara. Men det är jätteviktigt att ni börjar jobba på det sättet för att lyckas med Teams och effektivisera ert samarbete.

4. Bestäm dig

Att ändra på ett invant beteende är otroligt svårt. Idag är vi vana vid att mejla varandra fram och tillbaka internt på företaget, men den tiden är förbi. Sedan länge skulle jag säga. Se därför till att alltid svara dina medarbetare på Teams, som ändå väljer att kontakta dig via mejl. Efter ett tag så kommer dina kollegor förstå att det är bättre att börja skriva på Teams och inte på mejlen.

Pssst… sätt upp ett internt autosvar till de som vägrar sluta med mejl. Det gjorde jag och det fungerade galant. 😉 

Vi på Retune har lång erfarenhet av att hjälpa företag i deras digitala transformation. Teams är just nu ett verktyg som vi vet kan effektivisera och förbättra samarbetet. Därför har vi sytt ihop ett färdigt koncept för våra kunder som snabbt och enkelt vill komma igång med Teams. Vi anordnar workshops och anpassade utbildningar för att ni ska komma igång och bli mer effektiv i ert dagliga arbete genom Teams. Vill du veta mer, så är det bara att höra av dig! 

Vill du komma igång med Teams?
Fyll i formuläret, så tar vi det därifrån!

Läs mer från bloggen

Rickard Nordahl
Varför många företag väljer att gå till Microsoft Azure idag är inte bara för att optimera
Tommy Herman
Har du länge funderat över vad en flytt till molnet skulle innebära för din verksamhet? För
Patrik Nordlund
Det är en vanlig misstro att Office 365 erbjuder backup. För när data finns i molnet

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.