Byt från Windows 7 – innan det är för sent

Lästid:  2  min

Den 14 januari 2020 kommer Windows 7 Extended Support att försvinna vilket gör operativsystemet väldigt osäkert att använda. Om du har datorer med Windows 7 installerat efter detta datum kommer du att förlora en stor del av ditt skydd vilket gör datorerna väldigt sårbara och vidöppna både för attacker och virus.

Att Windows 7 är ett döende operativsystem blir allt mer tydligt. Operativsystemets mainstream-support avslutades redan den 13 januari 2015 och sedan dess har utvecklingen av operativsystemet rent generellt avstannat. Enligt en rapport från NetMarketShare i september 2018 så använde 40.88 % fortfarande Windows 7 vilket är marginellt högre än de 37.44 % som använde Windows 10. Om du väljer att sitta kvar med operativsystemet tar du dock en väldigt stor risk då säkerhetsfunktioner inte kommer till Windows 7 på samma sätt som de gör till Windows 10.

Uppgradera redan nu

De enda uppdateringarna som fortfarande skickas ut till Windows 7 är säkerhetsrelaterade patchar. Det är uppdateringar som helt enkelt är nödvändiga för att operativsystemet överhuvudtaget ska gå att använda på ett säkert sätt. Du kan också få tillgång till felrättningar av operativsystemet, så kallade hotfixar, genom att betala för Extended Hotfix Support, en tjänst som upphör den 14 januari 2020.

Var ute i god tid och säkra upp din it-miljö redan idag!

Undvik att dö tillsammans med Windows 7

Den 14 januari 2020 så upphör alltså även Extended support för Windows 7. Detta gör att inga fler säkerhetsuppdateringar kommer att göras och operativsystemet blir vidöppet både för attacker och virus. Med andra ord så är det dagen då Windows 7 verkligen dör. När den dagen kommer vill du inte vara en av de som fortfarande sitter kvar med ett omodernt och icke-uppdaterat operativsystem. Du vill troligen heller inte vara en av alla de som i panik tvingas byta och välja onödigt dyra och komplicerade säkerhetslösningar för att du inte var ute i tillräckligt god tid. Tänk istället på att vara proaktiv och redan idag börja planera för hur du kan uppgradera din it-miljö och operativsystemen i datorerna på både arbetsplatsen och i hemmet innan det är för sent.

Behöver ni hjälp med att genomföra ett snabbt och smidigt byte?
Hojta till, vi hjälper gärna till! prata med en expert

Läs mer:

Läs mer från bloggen

Rickard Nordahl
Varför många företag väljer att gå till Microsoft Azure idag är inte bara för att optimera
Tommy Herman
Har du länge funderat över vad en flytt till molnet skulle innebära för din verksamhet? För
Patrik Nordlund
Det är en vanlig misstro att Office 365 erbjuder backup. För när data finns i molnet

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.