Därför ska du flytta till molnet

Lästid:  3  min

Molnet. Molntjänster. Buzzwords som florerat inom it-branschen under lång tid. Skiftet som många röstar för: att lyfta sina tjänster från on-prem till molnet. Nu handlar det inte om du ska till molnet, utan när du ska till molnet. Det finns en mängd fördelar till att faktiskt ta steget. Nedan är några.

Dags att byta väg. Istället för att äga din it-infrastruktur ska du nu få den it-kapacitet som man behöver via molntjänster. Men varför bör du se över er infrastruktur och era system och vad finns det för fördelar?

>> Läs mer: Så lyckas du med ditt it-projekt

Molntjänster är ju inget annat än en helt vanlig hostingtjänst, där du som kund betalar för det du nyttjar. Det i sin tur skapar en mer positiv, ekonomisk fördel. Dynamiken och flexibiliteten att implementera och avveckla tjänster utefter behov, och inte sitta fast i långa avtal med traditionella hostingpartners är bara en av fördelarna.

Flexibilitet

Är du en av dom som köper för mycket kapacitet för att det skall hålla prestandamässigt över tid? Lägg ner det! Tar du steget till molnet så får du flexibiliteten att kunna öka eller minska kapacitet eller tjänster efter behov. Du slipper investera i hårdvara och får istället datorkraft på kran. Välj efter behov.

”Lägg ner det där med att köpa för mycket kapacitet för att det ska hålla prestandamässigt!”

Det som kommer ut ur att investera i ”IT As A Service” är att samma kapacitet och kontroll som du har idag, eliminerar de höga initiala kostnaderna för investeringar (Capex) och ersätts av en (Opex) modell med förutsägbar månadskostnad eller årlig kostnad. Bra, eller hur?

Skalbarhet

Yes, du bestämmer själv ditt nyttjande av datorkraft och kan enkelt skruva upp eller fördela ut i kapaciteten. Skrota alla beroenden på hårdvara och dyra lösningar för ändamålet. Att ta steget till molnet ger dig så mycket mer frihet. Ni vet det där biljettbolaget som alltid ligger nere när Bruce Springsteen kommer till stan och man får sitta i kö på webbplatsen. När du väl kommer fram så kraschar sidan. Det företaget skulle verkligen behöva lyftas till en molntjänst som kan skala efter behov.

Läs mer: 3 anledningar till varför du ska skrota det tekniskt manuella arbetet

Säg nej till installationer!

Alla tekniker som idag arbetar i ett traditionellt hostingbolag älskar att stoppa i USB-stickor, trycka på några knappar och efter en timme så vips har du en server up and running. Installationer är tidskrävande. Också de anpassningar som behövs för att ens börja implementera en funktion tar tid. Glöm det. Om du ska implementera ett nytt system eller en ny funktion, så bör du titta på vilka möjligheter som finns i molnet först. Att ha er it-miljö i molnet eliminerar mycket av de hinder som ligger framför implementationen. Du slipper lägga ner en massa onödig tid på installationer.

Du bör också lyfta blicken och kika vilka molntjänster som redan finns. Nyttjar du de färdiga komponenterna så kommer du snabbt och enkelt kunna komma igång och blir produktiv på ett ögonblick. Kortare uppstartssträcka, snabbare time-to-market, och ett bättre ROI för era investeringar.

Behöver du hjälp med att ta fram en molnstrategi för er verksamhet?
Vi har lång erfarenhet av molntjänster och hjälper gärna till! BOKA EN KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Läs mer från bloggen

Rickard Nordahl
Varför många företag väljer att gå till Microsoft Azure idag är inte bara för att optimera
Tommy Herman
Har du länge funderat över vad en flytt till molnet skulle innebära för din verksamhet? För
Patrik Nordlund
Det är en vanlig misstro att Office 365 erbjuder backup. För när data finns i molnet

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.