PETER
OLAUSSON

Workplace Solution Consultant på Retune

år i branschen

ANSTÄLLD SEDAN

2018

NUVARANDE UPPDRAG

Ving (NLTG)

Jag har alltid varit prylintresserad. -97 fick jag min första dator som jag direkt öppnade upp och började labba med. Min familj hade inte råd att köpa de ballaste prylarna, så jag fick kämpa för mina grejer själv. Det var då intresset började växa för it och teknik. Senare valde jag därför att gå cybergymnasiet där jag bland annat fördjupade mig både inom programmering och webbdesign.

2011 fick jag mitt första jobb som servicedesk-tekniker på Nasdaq där jag fick jobba med internationell support dygnet runt. Här fick jag en möjlighet att både utvecklas och ta klivet vidare. Ganska fort fick jag ta över ansvaret för klienthanteringen vilket jag snabbt fick upp ett intresse inom och som jag började utveckla mig mer inom. 2018 fick jag höra från en kompis om att Retune var en rolig och genuin arbetsplats där fler möjligheter fanns om jag ville. Då bestämde jag mig för att kliva vidare dit.

"Jag får möjlighet att utveckla och förbättra it-miljön för slutanvändarna vilket är riktigt kul!"

Idag sitter jag ute hos vår kund Ving där jag får jobba med MDM (Mobile Device Management), Config Manager, dvs hantering av Windows-klienter, samt Intune och Printix. Bland annat sitter jag mycket med att implementera Microsoft Intune för att kunden ska kunna gå från onprem till molnet och samtidigt kunna uppnå en mycket högre säkerhet. Det roligaste med uppdraget är att jag får möjlighet att utveckla och hantera klienterna så att slutanvändarna får en bättre upplevelse. Organisationen är positiva till förändring och där jag som konsult får möjlighet att påverka och komma med proaktiva förslag vilket är riktigt roligt och utvecklande!

"Jag får möjlighet att utveckla och förbättra it-miljön för slutanvändarna vilket är riktigt kul!"

Hur är Retune som arbetsgivare?

Jag trivs jättebra på Retune. Det är en lagom stor organisation vilket gör att man blir en värdefull lagspelare som alltid blir sedd och hörd oavsett om man är ute på uppdrag eller inte. På Retune är man inte bara en konsult som blir placerad ute hos kund och sen blir bortglömd, utan man känner alltid en tillhörighet till bolaget. Min chef är alltid närvarande. Han slår mig en signal då och då för att kolla läget eller ta en lunch. Det är ett roligt och genuint gäng som jag trivs ihop med.

Retune är också en lyhörd arbetsgivare som lyssnar på en och där man verkligen får en möjlighet att utvecklas vidare om man vill, genom kurser eller annat man vill satsa på för att bli ännu bättre. Här finns möjligheter att utvecklas både på personligt plan men också inom verksamheten om man vill. 

Vad är fördelarna med jobbet som konsult?

Variation. Du kan hamna på korta eller långa uppdrag men där uppgifterna alltid varierar, vilket gör att du utvecklas och får en bredd i det du gör. Den ena dagen är aldrig den andra lik där jag också träffar otroligt mycket människor med olika erfarenheter och kunskaper som jag kan ta med mig vidare.

Tips till dem som funderar på att bli it-konsult!

För att lyckas som it-konsult så ska du inte vara rädd för att våga ta för dig eller ta hjälp av andra. Passa på att lära dig av andra som är duktiga inom de områden du är intresserad av att vilja utvecklas mer inom. Ta dina chanser att lära dig så mycket du bara kan på varje plats du hamnar på. Det har hjälpt mig massor dit jag är idag!

Dynamisk organisation

Stark teamkänsla och gemenskap

Möjlighet att utvecklas

Roliga aktiviteter och resor

Drop us a line.

Vill du bli en del av Team Retune? Vi letar alltid nya stjärnor! Skicka en spontanansökan till oss, så hörs vi av!

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

brand Values

Läs Marcus Elffors historia

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

3. Visionary

Aiming for greatness in every project. In culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et fuga.

4. Sparking Conversation

Evolving with the market, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est.

photo-1519211975560-4ca611f5a72a.jpeg

Förnamn Efternamn

IT Infrastructure Consultant

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.