PER KUMLIN

Senior Workplace Solution Consultant på Retune

år i branschen

ANSTÄLLD SEDAN

2013

NUVARANDE UPPDRAG

Menigo

1993 upptäckte jag pc-samordnarutbildningen och det var där mitt intresse för it tog fart. Jag tyckte det var spännande att mixtra och leka med datorer, programvaror och kunna skapa något från scratch. Mitt första jobb var på Poolia, lite komiskt, men var då att skruva fläktupphängningar på Compac-datorer. Senare hamnade jag på Ericsson som first line support där jag under min tid jobbade mig uppåt till MSI-paketerare.

2013 var det dags att se mig om för lite nya utmaningar. Retune blev direkt ett alternativ då jag hade många vänner i branschen som jobbade där och trivdes bra. Jag tyckte Retune verkade ett kul och utvecklande bolag att jobba på där man erbjöds mycket utbildningar, aktiviteter och annat kul. Det kändes tryggt och helt rätt att gå dit.

"Retune verkade vara ett kul och utvecklande bolag där man erbjöds mycket utbildningar och aktiviteter!"

Mitt första uppdrag blev på SEB där jag fick jobba med MSI-applikationer, GPOer och policies. Därefter gick jag över till Fujitsu där jag också kom in som MSI-paketerare men fick genast börja arbeta med annat som att sätta upp GPOer och uppdatera deras admx-templates, rodda med AD:t och ta ut rapporter, SCCM och datorcertifieringar. Det var också här som jag började komma igång med PowerShell och upptäckte dess förträfflighet att automatisera saker.

Idag sitter jag på Menigo för att uppdatera deras SCCM-miljö som ska flyttas till nyare servrar med ny SQL. Jag jobbar med deras it-infrastruktur då allt ska migreras till annan plattform, stötta inom SCCM-biten, AD, GPO, hjälpa till med nätverk och felsökning, ståt i serverhallen och konfiguration av routrar och switchar. Förhoppningsvis blir det också lite Azure framöver. Det har varit riktigt kul att få vara med från början den här gången!

"Retune kändes som en härlig och genuin plats att jobba på!"

Hur är Retune som arbetsgivare?

Då jag tränar väldigt mycket på min fritid så ser Retune alltid till att jag kan anpassa mitt yrkesliv med mitt privatliv. Retune tänker på mig som människa och att jag ska trivas. Därför får jag alltid uppdrag som funkar bra i min vardag. Även gemenskapen på Retune är oslagbar, det är bra folk man jobbar med och som man alltid kan be om hjälp. Jag får roliga uppdrag och gehör för det jag behöver. Retune är en plats där jag känner mig hemma.

Vad är fördelarna med jobbet som konsult?

En av de största anledningarna är att få testa nya saker hela tiden. Även om man jobbar med samma produkt, så ska det alltid sättas upp på olika sätt vilket gör att det blir en omväxling hela tiden. Du kommer ut i nya omgivningar och får träffa nytt folk vilket också är väldigt kul! Tröttnar man på en grej, är det också väldigt lätt att gå vidare för att göra något annat.

Tips till dig som funderar på att bli it-konsult!

Läs på, var nyfiken! Oftast behöver man inte världens utbildning för att lyckas som konsult, allt handlar bara om att visa ett intresse, visa framfötterna och ta sig vidare på det sättet. Google och Microsoft Learn har också svar på det mesta. Testa dig fram och upptäck vad du tycker är kul och sedan gro in dig på ämnet. Det är fördelen med jobbet som konsult, att kunna pröva på så mycket olika saker och upptäcka vad man tycker är kul.

Dynamisk organisation

Stark teamkänsla och gemenskap

Möjlighet att utvecklas

Roliga aktiviteter och resor

Drop us a line.

Vill du bli en del av Team Retune? Vi letar alltid nya stjärnor! Skicka en spontanansökan till oss, så hörs vi av!

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

brand Values

Läs Marcus Elffors historia

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

3. Visionary

Aiming for greatness in every project. In culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et fuga.

4. Sparking Conversation

Evolving with the market, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est.

photo-1519211975560-4ca611f5a72a.jpeg

Förnamn Efternamn

IT Infrastructure Consultant

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.