PETER
MATTSSON

Cloud Solution Consultant på Retune

år i branschen

ANSTÄLLD SEDAN

2013

NUVARANDE UPPDRAG

Peab

På tidigt 80-tal fick jag en VIC-20 av mina föräldrar. Det var den coolaste datamaskinen som fanns på den tiden. Det var då jag upptäckte programmeringsspråket Basic som fanns inbyggt. Jag började programmera, lära mig själv nya saker, testa, laborera. Jag var väldigt spretig och ville lära mig det mesta av allt. Om en kompis hade strul med sin dator var det mig man ringde.

1988 fick jag syn på en internannons på ICA där de sökte PC-support. Jag fick jobbet och kort därpå mer ansvar. Nästa jobb blev på ett biotechföretag där jag ansvarade för hela it-miljön och till sist landade jag på Qbransch där jag bland annat jobbade som Microsoft-tekniker, System Manager, Application Manager och Team Leader. Här växte jag något enormt, men det saknades något. 2013 ringde en gammal kollega till mig från Qbransch och berättade om jobbet på Retune. Jag kände direkt att Retune var en arbetsplats man fick mer gehör från, hade en helt annan gemenskap och var en viktig spelare för bolagets tillväxt. Det var en självklarhet för mig att kliva vidare.

"Det är kul att få komma med proaktiva förslag och en möjlighet att påverka på riktigt!"

Under mina år på Retune har jag fått göra massor. Allt ifrån integrationer, implementering av Intune, bygga Azure Virtual Desktop-miljöer, driftat infrastruktur och latjat med Power Platform. Idag sitter jag med ett riktigt coolt uppdrag på PEAB som går ut på att hitta en helt ny lösning där tusentals underentreprenörer som arbetar på Peabs byggarbetsplatser per år ska kunna nå interna system och applikationer för sina projekt med sitt id-kort. Det är ett fantastiskt team jag jobbar med, där vi tillsammans försöker tänka i nya banor och bygga något som egentligen inte finns idag och som ska vara lätt för alla att använda. Det är kul att få komma med proaktiva förslag, få möjlighet att påverka och faktiskt vara med och bygga en sådan här cool grej!

"Jag får möjlighet att utveckla och förbättra it-miljön för slutanvändarna vilket är riktigt kul!"

Hur är Retune som arbetsgivare?

Retune är hemma för mig, det här är min familj. Här har vi en oslagbar familjär stämning där vi alla jobbar tillsammans. Det finns alltid en kollega där om man behöver hjälp eller stöd i något man gör. Jag får även gehör för mina idéer och en möjlighet att utvecklas i den riktning jag vill.

Som konsult får jag också roliga uppdrag där jag verkligen får en chans att visa mina färdigheter men också lära mig massa nytt på vägen. Som arbetsgivare är Retune också ett företag som vill framåt, det finns oändligt med möjligheter här om man har den rätta viljan. Det finns massa kul att göra! 

Vad är fördelarna med jobbet som konsult?

Rörligheten. Du byter arbetsgivare, fastän du har samma arbetsgivare och får hela tiden variation i det gör. Nya utmaningar, överraskningsmomentet! Du börjar med ett blankt papper flera gånger per år, vilket är superspännande. Som konsult gör man sig också enklare hörd ute hos kunder, än om man jobbar internt vilket jag också tycker är riktigt kul!

Tips till dem som funderar på att bli it-konsult!

Testa! Prova på jobbet som konsult, det är kul! Var heller inte rädd för att fråga. Det finns alltid något att lära, så var därför lyhörd och öppen för vad som finns att göra! Tacka inte heller nej till ett uppdrag utan åk ut och se vad du kan lyckas med på plats. Bara ut med känselspröt åt alla håll och ta dig an nya utmaningar. Det är det som är det roliga och mest utvecklande i jobbet som konsult!

Dynamisk organisation

Stark teamkänsla och gemenskap

Möjlighet att utvecklas

Roliga aktiviteter och resor

Drop us a line.

Vill du bli en del av Team Retune? Vi letar alltid nya stjärnor! Skicka en spontanansökan till oss, så hörs vi av!

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

brand Values

Läs Marcus Elffors historia

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

3. Visionary

Aiming for greatness in every project. In culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et fuga.

4. Sparking Conversation

Evolving with the market, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est.

photo-1519211975560-4ca611f5a72a.jpeg

Förnamn Efternamn

IT Infrastructure Consultant

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.