3 anledningar varför du ska använda Microsoft Autopilot

Lästid:  3  min

Trött på imagehantering, långa installationer, föråldrad teknik och onödiga kostnader? Det skulle vara skönt att kunna skrota det, eller hur? Windows Autopilot är din räddning. Här är 3 anledningar till varför du ska välja Microsoft Autopilot.

I flera år har imagehantering gjorts med hjälp av SCCM (Microsoft System Center Configuration Manager) eller MDT (Microsoft Deployment Toolkit). Många gånger har det resulterat i långa väntetider på grund av att varje dator varit i behov av att installeras var för sig. Detta har vidare lett till att de som installerar datorerna behöver extra mycket tid på sig för att bli klara. I sin tur har det gjort att kostnaderna för imagehantering haft en tendens att bli onödigt höga och processen har ofta kostat mer än vad den smakat.

>> Läs mer: Därför ska du flytta till molnet

För att undvika problem, reducera onödiga kostnader och samtidigt öka effektiviteten för dig och ditt företag har Microsoft utvecklat den molnbaserade tjänsten Windows Autopilot. Lösningen som automatiserar installation och konfiguration av en ny dator genom molnet, så att du slipper göra detta manuellt. Att spara både tid, pengar och en massa tålamod är såklart jättebra, men om du ännu inte riktigt övertygats om Autopilots storhet kommer här ytterligare tre anledningar till varför du borde tänka om.

”Med hjälp av Autopilot så är det bara att packa upp din nya Windows-enhet, logga in och börja jobba!”

1. Skrota gammaldags imagehantering

Tidigare har imagehantering behövt göras manuellt för varje enskild datormodell. Detta har i flera fall lett till onödiga kostnader och långa väntetider. Autopilot har gjort att dessa tider mer eller mindre är förbi. Med hjälp av Autopilot så är det bara att packa upp din nya Windows-enhet, logga in och börja jobba. Autopilot hämtar, direkt från molnet, automatiskt alla de inställningar, policys, drivrutiner och applikationer som just du behöver i ditt arbete och du kan börja jobba direkt – helt utan krångel. It-avdelningen behöver heller inte bli inblandad som mellanhand utan datorn skickas direkt till användaren. Autopilot gör det lättare än någonsin för dig och alla dina kollegor att snabbt och smidigt få tillgång till det material som ni behöver.

Hur effektiv är din arbetsplats?
Ta reda på svaret i vår guide.

2. Du får full kontroll

När du startar upp datorn med Autopilot så visas hela installationen framför ögonen på dig på ett användarvänligt sätt. Du tydligt och enkelt följa vad som sker vilket gör risken för frustration och onödig huvudvärk mycket mindre. Dessutom, om det skulle vara så att du vill byta användare på en specifik dator, så tillåter Autopilot dig att återställa datorn automatiskt genom ett enda klick i Microsoft Intune, smidigt va?

”Du som användare behöver nu knappt lyfta ett finger för att ständigt ha en uppdaterad dator med de senaste säkerhetspatcharna.”

3. Automatik på en ny nivå

Windows Autopilot gör verkligen skäl för sitt namn. Du som användare behöver nu knappt lyfta ett finger för att ständigt ha en uppdaterad dator med de senaste säkerhetspatcharna.Istället görs alla uppdateringar automatiskt utan att du knappt lägger märke till det.

Så vad väntar du på? Heja Autopilot!
Behöver du också hjälp med att effektivisera din it-miljö?
Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning med våra experter!
BOKA EN KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Läs mer från bloggen

Marcus Elffors

Ungefär 35 procent av samtliga företag i Norden har någon gång förlorat data, drabbats av…

Nicklas Karlsson

Hinner du som it-chef arbeta med strategiska frågor som skapar värde på sikt? Eller hämmas…

Micael Åman

Visste du att studier visar att personer som jobbar på kontor säger att de har…

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u8b97e644dd114aa480705d959c1fe2a5-frame" width="100%" height="400"]

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u9b6e659f1efd408e8b189c11a348cf91-frame" width="100%" height="400"]

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u81123f0a8d5a4cb3b2c984d21e125475-frame" width="100%" height="400"]

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u81123f0a8d5a4cb3b2c984d21e125475-frame" width="100%" height="400"]