3 anledningar varför du behöver en Azure-baserad backup för ditt Office 365

Lästid:  2  min

Det är en vanlig misstro att Office 365 erbjuder backup. För när data finns i molnet så säkerhetskopieras det väl, eller hur? Riktigt så är det inte. Här är 3 anledningar varför du behöver backup för ditt Office 365.

Det finns många som tror att det redan finns en inbyggd backup som automatiskt säkerhetskopierar våra filer och dokument i Office 365. Riktigt så är det inte. Microsoft ansvarar för tjänsten, men inte om data går förlorad. Du kan nämligen inte återställa data om det gått förbi lagringsprinciperna. Microsoft rekommenderar därför att du använder en backuplösning från tredje part för att verkligen vara säker på att din data är säker och kan återställas om ni skulle utsättas för ransomware, cyberangrepp eller radering.

Det finns många anledningar varför du bör ha en backuplösning. Här lyfter vi tre.

1. Återställning snabbare än tåget

Det finns ingen återställningsknapp i Office 365 eller någon möjlighet att få data tillbaka om det raderas av misstag eller med avsikt. Microsoft erbjuder lagligt innehav, men det är ingen säkerhetskopieringslösning som gör att du kan återställa om det skulle behövas.

2. Tid på dig att kunna återställa

Microsoft erbjuder mellan 14 till 30 dagars lagring av datat som finns i ditt Office 365. Däremot blandar många ihop lagring och backup. Det är inte samma sak. En backup ser till att du kan återställa data flera år tillbaka efter Microsoft’s lagringspolicy. Hos många företag räcker det inte med 14 eller 30 dagars lagring, utan man behöver ibland kunna plocka fram data längre bak än så. Inom banksektorn exempelvis, där måste den gamla informationen spåras i flera år, inte bara ett par dagar. Med en backuplösning är detta möjligt.

3. GDPR-kompatibelt

När företag flyttade från on prem till Office 365 så var det många som glömde bort att tänka på sin backup. Att därför titta på en Azure-baserad backup är a och o för att säkra upp era dokument i molnet. Din data lämnar då aldrig Microsoft’s miljö, den är spårbar och är GDPR-kompatibel. Du vet var data finns och vem som rört den.

Vi jobbar med en backuplösning som ser till att du har obegränsad datalagring, lagring och data som stannar i det svenska datacentret. En lösning som är under Microsoft’s best practice. Vill du veta mer om lösningen? Hör av dig till oss via formuläret, eller boka ett digitalt möte med oss direkt här!

Prata backup med oss

Skulle du vilja se över hur ni kan hantera företagets information på ett säkert sätt? Hör av dig till oss, vi har lång erfarenhet och hjälper dig gärna att se över vilken backuplösning som skulle passa er.

Fyll i formuläret så hörs vi av, helt förutsättningslöst såklart!

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Läs mer från bloggen

Peter Mattsson
Microsoft Azure är en fantastisk plattform med stora möjligheter. Det är också en av världens säkraste
Peter Mattsson
Att övergå till molnet kan öka effektiviteten och minska kostnaderna för ditt företag, men det kräver
Peter Mattsson
Det är nog ingen som har missat att vi står inför en lågkonjunktur. Det är svårt

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.