4 sätt att skydda känslig information på arbetsplatsen

Lästid:  3  min

Idag hanterar vi en mängd känslig information som exempelvis personalregister eller konfidentiell kundinformation. I denna internetanslutna värld är det absolut nödvändigt att vi skyddar dessa kritiska tillgångar. Här är fyra sätt att skydda information på arbetsplatsen och förbättra ditt företags säkerhetsställning. 

 

1. Hindra läckage av känsliga uppgifter

Det är väldigt lätt att dela med sig av känsliga uppgifter via någon av dagens snabba kommunikationskanaler som exempelvis Teams, Sharepoint, e-post eller OneDrive. Dina användare kanske inte ens vet att det är känsliga uppgifter som de delar med sig av till externa parter.

Med tjänsten Retune Modern Workplace och Data Loss Prevention så kan man inte bara stoppa läckage av dessa uppgifter. Man kan också informera användarna att det finns risk att de delar med sig av känsliga uppgifter. Det går inte bara att detektera de vanliga typerna som exempelvis personnummer, kreditkortsnummer och så vidare, utan även egna känsliga uppgifter såsom olika identifieringsnummer som används inom er organisation.

2. Skydda dokument för obehöriga

Vad händer med ett dokument efter att du skickat det till en affärspartner eller kund? Skyddar de dokumentet på samma sätt som din organisation gör? För att vara säker på den frågan så ska man inte lägga säkerheten i någon annans händer. Azure Information Protection inom Modern Workplace är ett marknadsledande skydd av dokument var de än befinner sig. Ditt dokument kan ligga på en hem-pc, ett USB-minne eller på ett annat företags filserver – dokumentet är ändå skyddat och kan bara läsas av de som du bestämt ska få läsa dokumentet. Du kan också när som helst ta tillbaka rättigheterna.

3. Skydda alla konton med tvåfaktorautentisering

Kommer ett lösenord på vift så kan mycket data läcka snabbt, det behöver inte ens vara en administratörs lösenord. De flesta användarna i din organisation kommer med stor säkerhet åt dokument som kan orsaka skada för företaget på ett eller annat sätt. Retune Modern Workplace använder sig av Conditional Access som inte bara implementerar tvåfaktorsautentisering utan också använder en rad andra inställningar som styr hur och varifrån användarna kan logga in för att nå organisationens data.

4. Var proaktiv

Håll koll på utvecklingen inom säkerhet och uppdatera ditt skydd vartefter. Med en ”set it and forget it”-strategi så hamnar man snabbt i en nedåtgående trend vad gäller säkerheten. Har du inte själv tid att uppdatera dig inom säkerhetsområdet så kan en partner med den kompetensen vara ett nödvändigt alternativ. Retune Modern Workplace hjälper dig genom vår governancemodell att i stället för att kämpa med ett lutande plan nedåt, hela tiden höja säkerheten likt en uppåtgående trappa.


Prata Modern Workplace med oss

Skulle du vilja se över hur ni kan hantera företagets information på ett säkert sätt? Hör av dig till oss, vi har lång erfarenhet och hjälper dig gärna att se över hur du kan skapa en mer effektiv och säker arbetsplats för alla dina användare. Fyll i formuläret så hörs vi av, helt förutsättningslöst såklart!

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Läs mer från bloggen

Peter Mattsson
Microsoft Azure är en fantastisk plattform med stora möjligheter. Det är också en av världens säkraste
Peter Mattsson
Att övergå till molnet kan öka effektiviteten och minska kostnaderna för ditt företag, men det kräver
Peter Mattsson
Det är nog ingen som har missat att vi står inför en lågkonjunktur. Det är svårt

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.