Vad innebär de nya CSP-reglerna och hur kan de påverka mitt företag?

Lästid:  3  min

Under nästa år kommer Microsoft införa en hel del förändringar i villkoren för Microsoft 365-försäljningen. Men vad innebär de här nya reglerna egentligen och hur kan de påverka ditt företag? Här är svaret!

Från och med den 15 oktober kommer Microsoft införa en helt ny modell när det kommer till att köpa licenser inom CSP-programmet. De nya reglerna innebär den största ändringen av förutsättningarna för hur ett företag köper licenser sedan CSP-programmet startade 2015. Det kommer troligtvis att påverka sättet som ditt företag köper in licenser på. Här reder vi ut hur.

Konstant tillväxt?

Har man lyxen av konstant tillväxt utan variationer neråt så påverkar de nya reglerna ganska minimalt. Men ofta så varierar företagets behov av licenser från månad till månad. Det kan handla om säsongsvariationer, sämre tider eller försäljning av någon del av företaget. Då bör man planera sina licensinköp mycket mer noggrant än man gjorde innan. 

Öka går bra, men minska då?

De generösa reglerna där man kunde köpa licenser lite som på kran ändras och man behöver nu vara mer noggrann med sina beräkningar på hur många licenser man behöver under kommande år. Det kommer vara möjligt att gå ner i licenser men det kommer att bli dyrare om man behöver ha kvar den möjligheten. 

30 dagar > 72 timmar

Tidigare var det möjligt att ångra ett licensinköp i upp till 30 dagar. Det ändras nu och kommer sänkas till endast 72 timmar. Därför är det mycket mer viktigt att man är noggrann i förarbetet innan man väljer licensform och antal licenser. 

Licenser som påverkas

De licensområden som påverkas av denna ändring är Office 365, Microsoft 365, Dynamics 365, Windows 365 och Power Platform. 

Så tipsen från mig! Lägg tid på analys av licensbehovet, inte minst om försäljningsplaner finns. Bind dina licenser i så hög utsträckning som möjligt utan att måla in dig i ett hörn och optimera mellan års- och månadsavtal.

Vill du lära dig mer om den nya licensmodellen? Se vårt inspelade webinar där vi djupdyker i de nya CSP-reglerna samt ger dig konkreta tips på hur du bör planera dina licensinköp på ett annorlunda sätt än man gjorde innan. 

> Se webinaret här!

Prata licenser med oss

Skulle du behöva hjälp med att se över era licenser nu när de nya reglerna snart träder i kraft? Hör av dig till oss, vi har lång erfarenhet av CSP-licenser och vi hjälper dig gärna att få de förmånligaste priserna. Fyll i formuläret så pratar vi mer, helt förutsättningslöst såklart!

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Läs mer från bloggen

Peter Mattsson
Microsoft Azure är en fantastisk plattform med stora möjligheter. Det är också en av världens säkraste
Peter Mattsson
Att övergå till molnet kan öka effektiviteten och minska kostnaderna för ditt företag, men det kräver
Peter Mattsson
Det är nog ingen som har missat att vi står inför en lågkonjunktur. Det är svårt

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.