Därför får du inte missa nya Windows Virtual Desktop

Lästid:  3  min

Har du hört talas om Windows Virtual Desktop? Lösningen som gör att du kan jobba i molnet, utan att egentligen behöva tänka. Alla företags stora dröm. Här är anledningarna varför du inte får missa det här!

Microsoft har nu lanserat en förhandsversion av något som vi vet att du kommer att gilla. En ny tjänst som gör det möjligt att effektivisera och förenkla hanteringen i molnet. Innan vi går in på fördelarna med det här, så tänkte jag bara kort förklara vad Windows Virtual Desktop är för något.

Vad är Windows Virtual Desktop?

Windows Virtual Desktop är Microsofts nya skrivbords- och appvirtualiseringstjänst som körs direkt i molnet. Tjänsten gör det nu möjligt för företag att förenkla hanteringen av virtuella skrivbord, skala upp och ner på bara några minuter och samtidigt få en inbyggd säkerhet och efterlevnad. Du kan helt enkelt ställa in en skalbar och flexibel miljö som fungerar precis som idag, men med färre moment.

Skalbarhet på ny nivå

Förr hade man terminalservrar och Citrix-lösningar som både var avancerade och invecklade.  Man investerade ofta i stora serverparker och komplex nätinfrastruktur. Allt för att kunna tillhandahålla en virtuell desktop. Det här var oftast en stor investering för företag och som inte alltid lönade sig. Ibland stod servrarna oanvända, ibland helt överbelastade. Oavsett hur de användes, så kostade de alltid pengar.

”Nu kan du sluta krångla eller investera i servrar som ändå inte används.”

Med Virtual Desktop kan du glömma det nu.

Nu kan du istället enkelt skala upp eller ner i kapacitet genom ett par knapptryck och därmed sluta krångla eller investera i antal servrar som ändå inte används. Kostnadseffektivt? Svar ja.

Lägg ingen tid på att bygga stora serverlösningar

Som rubriken säger: Microsoft har nu ersatt funktionen och satt upp allt krångel i molnet, vilket gör att du inte behöver bygga några stora serverlösningar längre. Det är ju egentligen det som kostar mycket pengar att installera. Inte nog med att du slipper bygga upp serverparken, du slipper dessutom att hantera den såsom patcha, övervaka eller felsöka. Loadbalancing och brookers sköts av Microsoft i Azure.

Förlängd support med Windows 7

Som du säkert har hört, så kommer Microsoft att lägga ner support och säkerhetsuppdateringar för de som sitter med Windows 7. Alla som däremot väljer att gå över till Virtual Desktop får förlängd support och säkerhetsuppdateringar för det äldre operativsystemet.

”Nu slipper du trassla med avancerad nätinfrastruktur.”

Åtkomst från nätet

I och med att denna tjänst ligger i Azure, så behövs inte några öppningar i brandväggar eller några VPN-lösningar. Det innebär att du slipper trassla med avancerad nätinfrastruktur.

Läs mer: 3 anledningar varför du ska använda Autopilot

Windows Virtual Desktop är kopplad till Azure Active Directory vilket gör det möjligt att använda alla säkerhetsfunktioner där, såsom multifaktorsinloggning, villkorsbaserad åtkomst, etc.

Molntjänsten skapar alltså kort och gott möjlighet för företag att spara in på kostnader för servrar som inte används. Du slipper att ha en egen infrastruktur för att få det att fungera. En komplex miljö, går över till en enkel, magisk miljö. Du kommer gilla det.Vill du sätta upp en demo-miljö för Windows Virtual Desktop?
Vi kan ordna det helt kostnadsfritt, så får du se magin i det här! 😍

JA, GÄRNA!

Läs mer från bloggen

Fredrik Wall

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Paulina Persson

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Malin Ljungberg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099uc627f0c5291d49608e971de1f5eb2ed4-frame" width="100%" height="500"]

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u8b97e644dd114aa480705d959c1fe2a5-frame" width="100%" height="400"]

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u9b6e659f1efd408e8b189c11a348cf91-frame" width="100%" height="400"]

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u81123f0a8d5a4cb3b2c984d21e125475-frame" width="100%" height="400"]

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u81123f0a8d5a4cb3b2c984d21e125475-frame" width="100%" height="400"]