Så jobbar du bäst på distans med Microsoft Teams

Lästid:  2  min

Många företag har plötsligt fått ta ett jättekliv in i ett digitaliserat arbetssätt mycket snabbare än tänkt. Därför krävs det rätt teknik och rätt verktyg för att lyckas. Här kommer därför några tips på hur du kan jobba smart och effektivt på distans med Microsoft Teams.

Allt fler företag har börjat bedriva sin verksamhet på distans. Det ställer därför helt nya krav på tekniken som används för att dina medarbetare ska kunna jobba obehindrat på annan plats än på kontoret. Här kommer några tips på hur du kan jobba effektivt med Microsoft 365, oavsett var du är.

Börja med att ordna din arbetsyta

Det fiffiga med molnets kraft är att du kan komma åt dina filer oavsett var du befinner dig. Du behöver inte åka till jobbet, allt fungerar lika bra hemma! Och har du inget hemmakontor, skapa ett. Hitta en plats där det finns få distraktioner och där du kan koncentrera dig. Microsoft Teams har dessutom en grym funktion där du kan sudda ut bakgrunden när du håller dina online-möten om det skulle vara rörigt runtomkring dig. 

Håll kontakten med dina kollegor

När du jobbar på distans så kan din dagliga rytm förändras. Se därför till att kommunicera till dina kollegor när de kan nå dig. Ett tips är att använda statusinställningen i Microsoft Teams för att visa när du finns tillgänglig. Och bara för att du jobbar hemma behöver det inte betyda att du bryter all kontakt med dina kollegor. Gör det till en vana att hålla ditt team uppdaterat med hur dagen har gått, dina insikter, idéer eller varför inte ta en gemensam lunch på Teams?

”Håll ditt team uppdaterat om hur dagen har gått, eller varför inte ta en gemensam lunch på Teams?”

Gör online-möten till en vana

Att få alla inkluderade i ett möte utan ett fysiskt konferensrum kan vara en stor utmaning. Därför är det viktigt att när du börjar flytta möten till Microsoft Teams att alltid se till att dina kollegor enkelt kan koppla upp sig. Tips är att också köra era möten med video om alla känner sig bekväma med det. Det skapar mer samhörighet att faktiskt kunna se varandra.

Spela in dina möten

Om din organisation tillåter det eller om dina deltagare i mötet tycker det är okej – spela in mötet. Då kan de som inte har möjlighet att närvara ta del av informationen i efterhand. Och om du själv inte kan närvara, påminn organisatören om att spela in. Då slipper ni att boka in ett nytt möte och kan spara massor med tid genom det! Dessutom kan du också gå tillbaka till informationen som om du glömmer bort något.

Samla teamet

Att jobba på distans kan kännas isolerande från verksamheten. Därför är det viktigt att du som ledare skapar möjligheter för teamet att träffas ändå. Behåll de möten eller teamluncher ni brukar ha, men kör online istället. Gå loss på Teams chatt-funktion med diskussioner som kan vara intressant för alla. Och Microsoft Whiteboard-appen är ett tips för digital brainstorming direkt i Teams!

Vill du komma igång med Teams?
Fyll i formuläret, så tar vi det därifrån!

Läs mer från bloggen

Micael Åman

Visste du att studier visar att personer som jobbar på kontor säger att de har…

Malin Ljungberg
Nu står det klart. Aderans väljer Retune som it-partner där avtalet omfattar övervakning av hela…
Nicklas Karlsson

Att börja implementera och använda Microsoft Teams kan bidra till en massa härliga möjligheter för ett mer flexibelt arbete. Däremot…

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u8b97e644dd114aa480705d959c1fe2a5-frame" width="100%" height="400"]

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u9b6e659f1efd408e8b189c11a348cf91-frame" width="100%" height="400"]

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u81123f0a8d5a4cb3b2c984d21e125475-frame" width="100%" height="400"]

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

[advanced_iframe src="https://pages.upsales.com/9099u81123f0a8d5a4cb3b2c984d21e125475-frame" width="100%" height="400"]