OCHANA SAFAR

Senior Infrastructure Consultant på Retune

år i branschen

ANSTÄLLD SEDAN

2017

NUVARANDE UPPDRAG

Midroc

Mitt it-intresse började redan på gymnasiet då jag upptäckte att man kunde bygga sina egna webbsidor.  Därför valde jag att vidareutbilda mig på universitet till nätverkstekniker med inriktning datanätteknik. Direkt efter pluggade fick jag jobb som it-konsult på Göteborgs stad där jag bland annat fick jobba med konfigurering av klienter och införande av nytt system i de kommunala skolorna.

2017 bestämde jag mig däremot för att lämna goa Göteborg och flytta upp till Stockholm. Jag hade hört att Retune var en arbetsplats där man har roligt och bryr sig om sina kollegor samtidigt som man får en chans att utvecklas inom bolaget, vilket är något jag värderar högt hos en arbetsgivare.  Jobbet blev mitt och jag har nu jobbat här sedan dess.

"Jag jobbar mycket med optimering och automatisering i molnet, där jag får lära mig nya grejer varje dag."

Idag sitter jag ute hos vår kund Midroc där jag får jobba med att optimera verksamheten i molnet. Bland annat sitter jag mycket med att implementera Microsoft Enterprise Scaler,  Infrastructure as code, automatisering, uppbyggnad av Azure, arkitektur och tjänstefiering av de olika tjänsterna som it tillhandahåller. Det som är absolut roligast med uppdraget är också att jag får jobba med den virtuella plattformen Windows Virtual Desktop som Midroc är påväg att införa i verksamheten. Där jobbar jag med att skapa olika mallar med Microsoft’s egna språk för att exempelvis underlätta nya installationer eller användandet av virtuella miljöer . Det är riktigt roligt och utvecklande!

Hur är Retune som arbetsgivare?

Jag trivs jättebra på Retune. Min chef är alltid närvarande trots att jag sitter ute hos kund. Vi träffas regelbundet på lunch eller andra aktiviteter som arrangeras för all personal och när jag väl kommer in till kontoret så känner jag mig alltid som hemma. Man är mån om sin personal på riktigt här, vilket jag tycker är en av de starkaste och finaste egenskaperna Retune besitter. Gänget man jobbar med och möjligheterna man får.

Retune är också en driven spelare som vill satsa, utveckla och hjälpa våra kunder framåt med ny teknik. Därför får jag alltid en chans att utveckla mig inom den senaste tekniken jag är intresserad av vilket är riktigt kul. Här finns massor med möjligheter att utvecklas både på personligt plan men också inom verksamheten om man vill det. 

Vad är fördelarna med jobbet som konsult?

Flexibilitet. Man kan själv sätta upp sina arbetstider vilket underlättar för mig i arbetsliv och privatliv. Det är också varierande. Du får olika uppdrag och chans att utvecklas inom de områden du vill. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Man får dessutom träffa en massa nya människor vilket är riktigt kul.

Tips till dem som funderar på att bli it-konsult!

För att lyckas som it-konsult så handlar det egentligen mycket om social kompetens. Många kunder tittar mer på det än på vad du kan. Tekniken kan du ändå lära dig när du väl sitter på ditt uppdrag. När det kommer till teknik så tror jag en allmän kunskap om it-infrastruktur är bra att ha med sig. Stor fördel om du också har kunskap om molnet, eftersom fler företag är påväg dit.

Dynamisk organisation

Stark teamkänsla och gemenskap

Möjlighet att utvecklas

Roliga aktiviteter och resor

Drop us a line.

Vill du bli en del av Team Retune? Vi letar alltid nya stjärnor! Skicka en spontanansökan till oss, så hörs vi av!

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

brand Values

Läs Marcus Elffors historia

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

3. Visionary

Aiming for greatness in every project. In culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et fuga.

4. Sparking Conversation

Evolving with the market, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est.

photo-1519211975560-4ca611f5a72a.jpeg

Förnamn Efternamn

IT Infrastructure Consultant

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.