3 anledningarna varför den moderna arbetsplatsen fungerar

Lästid:  3  min

Visste du att studier visar att personer som jobbar på kontor säger att de har svårt att koncentrera sig?  Faktum är att antalet har ökat med 16 procent sedan 2008. Det är därför dags att du som arbetsgivare satsar på en modern och mobil arbetsplats. Här är anledningarna.

Än idag så är det rätt många företag som satsar på ”förmåner” på kontoret. Det kanske fungerar för en stund, men ger det något för effektiviteten i slutändan? Jag kan inte låta bli att spekulera.

Det talas ju idag om det nya och moderna arbetssättet. Det har du säkert hört talas om. Det här med att man jobbar on-the-go, såsom möten vid frukostbordet, läser mejl på vägen till flygplatsen. Idag handlar arbetet inte längre om en plats, utan något vi gör. Så, har dina medarbetare tillgång till rätt verktyg för att jobba obehindrat oavsett var de befinner sig, eller vilken enhet de använder? Hur långt har ni kommit?

Den moderna arbetsplatsen är det nya. Och jag är inte ensam i denna tro. Massor av studier och undersökningar visar faktiskt att en mobil arbetsplats höjer produktiviteten hos din medarbetare. Jobbet blir gjort snabbare.

Här är anledningarna.

1. Produktivitet

Forskning visar att dina medarbetare blir mer produktiva om de har tillgång till rätt verktyg och teknik som gör att de kan jobba obehindrat oavsett plats. De slipper kontorsdistraktioner och kan därmed jobba ostört. Det här är något som de flesta människor längtar efter. Enligt en undersökning säger 65 procent av medarbetarna att en mobil arbetsplats skulle öka deras produktivitet. Kan vara värt, eller vad säger du?

”En häpnadsväckande 92 procent säger att videosamarbete förbättrar lagarbete.”

2. Teamwork

Man kan tro att avståndet mellan medarbetare skulle försämra lagarbetet, men det är faktiskt tvärtom. Anledningen är att avståndet kräver mer kommunikation. Du behöver kommunicera ännu mer med dina kollegor när ni jobbar på distans, du kan inte luta dig tillbaka på den fysiska kontakten. En häpnadsväckande 92 procent säger faktiskt att videosamarbete förbättrar deras lagarbete. Rätt häftigt vart vi är påväg, eller hur?

3. Närvaro

Den mobila arbetsplatsen ger frihet till dina medarbetare. De behöver inte smita tidigare från jobbet för att göra ett ärende, eller sjukanmäla sig om de känner sig lite krassliga. Med den moderna arbetsplatsen så kan man designa sin egen arbetsdag helt efter sina egna behov.  Du kan jobba hemifrån om du är förkyld istället för att ta dig till kontoret och smitta andra, du kan göra ditt ärende snabbt utan att behöva avvara en halv arbetsdag. Det gör i slutändan att närvaron kommer att öka.

Läs mer: 3 anledningar varför du ska använda Autopilot

Det här är bara några av anledningarna till varför en mobil arbetsplats faktiskt skapar mervärde där ute. Däremot tycker jag inte att man ska skrota kontoret. Det ska finnas för att vi också ska kunna ses, garva, byta miljö. Men just det här med att kunna ge dina medarbetare möjligheten att faktiskt kunna jobba på distans vid behov är magi och det kommer bidra med så mycket affärsnytta i slutändan. Dessutom hänger ni med helt rätt i tiden. Det vill jag lova!

”Att arbetsgivare väljer att satsa på den moderna arbetsplatsen leder till en ökad produktivitet!”

Skrota pingisbord och hängmattor. Satsa på den moderna arbetsplatsen och därmed höj er produktivitet! Vi har jobbat med många företag som vill lämna traditionell it och istället skapa en modern arbetsplats som fungerar för alla medarbetare, som svarar på framtidens krav.

Vill du starta er digitala resa mot en modern arbetsplats?
Vi hjälper gärna till! PRATA MED OSS!

Läs mer från bloggen

Rickard Nordahl
Varför många företag väljer att gå till Microsoft Azure idag är inte bara för att optimera
Tommy Herman
Har du länge funderat över vad en flytt till molnet skulle innebära för din verksamhet? För
Patrik Nordlund
Det är en vanlig misstro att Office 365 erbjuder backup. För när data finns i molnet

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.