Lästid:  5  min

Sara Anderland ansluter till ReUnify Group och blir VD för det specialiserade IT upphandling och IT inköps bolaget Retune BuyIT.

ReUnify Group, en ledande aktör inom IT och Telekom, lanserade innan sommaren Retune BuyIT. Ett nytt konsultbolag som kommer att specialisera sig på att tillhandahålla högkvalitativ rådgivning och expertis inom IT upphandling och IT inköp. Retune BuyIT är nästa steg i gruppens expansiva tillväxtstrategi för att erbjuda ett komplett utbud av lösningar till sina kunder. Det är med stor glädje vi idag kan meddela att Sara Anderland ansluter till företagsgruppen och blir VD för Retune BuyIT.

Om Sara Anderland

Under de senaste 15 åren har Sara arbetat med IT inköp för globala organisationer inom energi- och säkerhetsbranschen i diverse kapaciteter.  Det har handlat om allt från stora och komplexa upphandlingar till att hjälpa verksamheterna hur man kan använda Free-ware på ett legitimt sätt. Under dessa år har det blivit tydligt att för att få den bästa helhetslösningen för verksamheten behövs ett holistiskt perspektiv, den tekniska lösningen måste förstås grundligt såsom den kommersiella delen för att projektet ska kunna bli riktigt framgångsrikt.

Under senare år har även ett stort fokus lagts på hur man under en upphandling ser till att inkludera ett hållbarhetsperspektiv, här hoppas Sara på att kunna utmana och flytta fram positionerna för Retune BuyIT kunder.

Om Retune BuyIT

Retune BuyIT, som kommer bestå av konsulter med spetskompetens inom IT upphandling och IT inköp. Rätt investeringar inom IT kommer att vara nyckeln för att adressera många av de stora utmaningar såväl företagen som samhället står inför de kommande åren såsom exempelvis energieffektivisering, kostnadsökningar, hållbarhet, digitalisering och säkerhetshot. IT sektorn rör sig i en otrolig hastighet och ställer IT inköparens beställarkompetens på mycket stora prov. Det är här Retune BuyIT kommer in i bilden och agerar stöd till befintlig inköpsorganisation eller självständigt beroende på företagens önskemål och mognadsgrad.

Retune BuyIT:s specialiserade IT inköpskonsulter kommer bla hjälpa ett företag med:

  • hur kravspecifikationer ska tas fram,
  • att utarbeta förslag på alternativa leverantörer/tjänster
  • att driva upphandlingar/förhandlingar
  • att hjälpa företag i gång med tjänsterna/implementeringsprojekt
  • avtalsförvaltning/kontraktsuppföljning för att säkerställa att de utlovade värdena/ effektiviseringar/digitaliseringar kommer företagen till gagn.
  • Uppnå hållbarhets mål.

– Retune BuyIT är en väldigt spännande satsning och tillskott som gör Reunify group mer unikt, men även stöttar marknaden inom ett område där det finns väldigt stora utmaningar. IT-upphandlingar och IT-inköp är idag så pass komplext utifrån perspektiven leveranskedjor, säkerhet, molnstrategier, digitalisering mm. att beställarkompetensen på ett företag ofta inte räcker till. Att köpa in ”IT” är inte svårt men det kan bli mycket kostsamt om det görs fel. Det är inte heller ett fokusområde för de traditionella inköpsavdelningarna som tenderar att fokusera på mer direkta inköp som rör företagens egna produkter. Att Sara Anderland väljer att ansluta till oss är en kvalitetsstämpel på vår vision och analys av marknadens behov.

Ronny Roos, Styrelseordförande, Reunify Group.

Om Reunify Group

Telekommunikation och informationsteknologi växer tydligt samman, men trots detta finns det idag inte något bolag som sömlöst kan leverera detta i marknaden. I Reunify Group vill vi ändra på detta genom att leda utvecklingen och skapa en helt ny aktör inom IT och Telekom, med fokus på kundnytta och förankrat i grundmurad kompetens och moderna, säkra molnlösningar.

Genom att tillhandahålla moderna IT-lösningar, kompletta telekom- och kommunikationslösningar har Reunify Group en unik förmåga att som helhetsleverantör kunna effektivisera, förbättra och framtidssäkra ett företags hela IT-infrastruktur och kommunikation.  

Reunify Group består idag av företagen Retune, Retune IT Management, Retune Cyber Security, Retune BuyIT, Tillmobil och Reswitch.

För mer information:

Bo Bauhn, vd
bo.bauhn@retune.se
0733 58 10 00

Om Retune
Retune är en branschledande IT-tjänsteleverantör i marknadens Corporate-segment. Vi är specialister inom Cloud, IT-infrastruktur och säkerhet med nutidens och framtidens teknik. Med enastående goda relationer och högt engagemang hjälper vi våra kunder att ligga i teknisk framkant. Vi sätter alltid våra kunder i första hand, och vill skapa den bästa lösningen för just dina behov, ditt företag och dina mål.


Om Sobro
Sobros vision är att vara en engagerad ägarpartner åt framtidens företag. Genom affärsglädje, fokus på företagskultur och medarbetare samt tydliga målsättningar är Sobro med och bygger lönsamma företag med god tillväxt och bestående värden. Utöver Retune är Sobro även ägarpartner i Elastx, Truesec, Zington, Mercur, Vinnergi, ByggDialog, NCS Colour, Dafo Vehicle och Tengbom.

För mer information, besök www.sobro.se

Läs mer från pressrum

Certifierad mellan Januari/2024 – Januari/2025 Solna, — Retune är stolt över att ha blivit certifierad av
När vi nu börjar närma oss sommar, sol och semester är vi mycket stolta att kunna
Retune Cyber Security AB och Covr Security AB meddelar nu att de stärkt sitt samarbete för

PÅVÄG TILL MOLNET?

Vi på Retune har sedan start genomfört många lyckade migreringar åt våra kunder. Oavsett behov eller utmaningar, kan vi stå bakom er under hela eller delar av flytten. Du bestämmer. Vi hjälper till.

Vill ni se över era möjligheter att gå till molnet? Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så får du prata med en av våra experter inom cloud för att se vad vi kan göra tillsammans. Helt förutsättningslöst såklart.

Boka din molnanalys här

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

SÅ MAXIMERAR DU NYTTJANDEGRADEN I MOLNET

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

SE WEBINAR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM DE NYA CSP-REGLERNA

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA GUIDE

13 FRÅGOR SOM UTVÄRDERAR ER DIGITALA ARBETSPLATS

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

HÄMTA WHITEPAPER

7 SANNINGAR OM KLIENTDATORSKYDD

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.